Cerita Bokep

MENUNGGU HUJAN REDA

Setelah hampir lima tahun aku bertugas di Perak. akhirnya permohonanku untuk bertukar ke negeri asal ku Johor diluluskan. Malangnya bukan di bandar yang aku pohon, tetapi sebuah bandar yang agak asing bagi diri ku. Walau pun aku anak Johor tetapi belum pernah menjejakkan kaki ke bandar tersebut. Walau bagaimana pun akhirnya aku dapat menyesuaikan diri bertugas di bandar ini.

 

Untuk memenuhi masa lapangku, aku diajak oleh seorang pengawal keselamatan tempat aku bertugas agar mengikutinya pergi memancing. Kerana termakan dengan katakatanya aku membeli dua set joran berserta dengan alat memancing.

 

Baca Juga: Menyetubuhi Mertuaku Yang Janda

Pada satu hari minggu bila pengawal keselamatan yang bernama Kamal offduty,

 

aku mengikutnya pergi memancing. Memandangkan yang sebelum ini aku tak pernah memegang joran, Kamal terpaksa mengajar aku cara mengunakannya. Walau pun tak banyak tangkapan yang aku perolehi tetapi kata Kamal itu sudah mencukupi.

 

Hampir senja kami berkemas untuk pulang. Semua ikan yang aku perolehi aku bagi kepada Kamal. Sebagai orang bujang aku sememangnya tidak memasak, pagi petang, siang malam aku makan di kedai atau pun warong. Kamal mengajak aku singgah di rumahnya untuk makan malam. Aku menolak dengan berbagai alasan. Akhirnya aku setuju setelah didesak oleh Kamal.

 

Rumah Kamal adalah rumah papan, rumah kampunglah katakan dan terletak di dalam sebuah kebun getah, yang katanya adalah peninggalan arwah ayahnya. Bila sampai di rumah Kamal aku perhatikan seorang wanita sedia memanti di muka pintu berpakaian kebaya labuh, sungguh ayu. Bodynya sungguh solid, dengan sepasang buah dada dan ponggong yang begitu berisi. Body yang menjadi idamanku selama ini.

 

Kamal mempelawa aku naik ke rumah. Wanita yang berada di muka pintu sebentar tadi sudah tidak kelihatan. Kamal menyuruh aku tunggu sebentar kerana dia hendak mandi. Aku duduk di muka pintu menghisap rokok sambil menghayalkan wanita yang baru aku lihat tadi.

 

“Apa yang Encik Osman menungkan?” Kamal menyergah hingga membuat aku tersedar dari lamunan.

 

“Normah, ambilkan Encik Osman towel dan kain pelikat,” Kamal bersuara.

 

Sebentar kemudian Normah (wanita yang sedang aku khayalkan) muncul menyuakan kepada aku towel dan kain pelikat.

 

“Encik Osman, ini isteri saya, Normah,” Kamal bersuara semasa Normah menghampiri sambil senyum dan terus pergi.

 

Aku terus ke bilik air untuk mandi kerana disuruh oleh Kamal. Selesai mandi aku ke ruang tamu mendapatkan Kamal yang sedang memangku seorang baby

 

.

 

“Ini anak saya yang pertama lelaki bernama Arif.”

 

“Bang ajaklah Encik Osman makan, makanan sudah sedia,” Normah bersuara sambil mengambil Arif dari pangkuan Kamal dan dimasukkan ke dalam buaian.

 

“Makanlah Encik Osman, jangan malu-malu,” Normah bersuara sambil menuangkan air minuman untuk ku.

 

Sama ada disengajakan atau pun tidak aku tak pasti. Kerana semasa Normah menuangkan air minuman ku, buah dadanya yang bulat tersentuh pipiku dan dia pula aku perhatikan selamba saja.

 

Selesai makan aku ke bilik air kerana hendak mengambil pakaian ku yang aku tinggalkan. Melihatkan yang aku sedang mencari sesuatu Normah bersuara, “Encik Osamn mencari pakaian Encik Osman ke?”

 

“Kalau itu yang Encik Osman cari ianya sudah saya rendam, kerana sudah agak berbau,” sambung Normah.

 

“Eh macam mana saya hendak balik?” aku bersuara.

 

“Tidur disini sajalah Encik Osman,” kata Kamal.

 

Berbagai alasan yang aku berikan untuk tidak tidur di rumah Kamal. Akhirnya aku pulang dengan berkain pelikat dan berbaju teluk belanga kepunyaan Kamal.

 

Malam itu sungguh sukar untuk aku melelapkan mata, asyik terbayangkan Normah. Akhirnya aku terlelap juga dengan satu mimpi yang sungguh indah, yang mana aku mengharapkan agar satu hari nanti mimpi tersebut menjadi kenyataan.. Paginya aku terpaksa mandi ‘BERNIAT’.

 

Kini aku sudah begitu mesra dengan keluarga Kamal. Bila Kamal tidak berkerja malam aku pasti ke rumahnya dan makan malam di sana. Untuk mengelakkan kerap makan free sekali sekala aku memberi wang kepada Kamal untuk membeli lauk. Pada mulanya dia tidak mahu ambil. Apabila aku menyatakan yang kami akan putus kawan dia ambil.

 

Bagi melayan hobby Kamal setiap ada masa terluang aku pasti menemaninya pergi memancing. Biasanya sebelum aku pulang ke rumah aku akan singgah di rumah Kamal untuk makan malam.

 

Pada satu petang Sabtu, aku ke rumah Kamal untuk menservis peralatan memancing kerana esok pagi-pagi kami hendak pergi memancing di lokasi yang agak jauh. Hampir maghrib aku minta diri untuk pulang dan malam nanti akan datang semula.

 

Dipertengahan jalan aku terserempak dengan penyelia Kamal. Menurut katanya dia hendak berjumpa dengan Kamal kerana salah seorang dari pengawal keselamatan yang bertugas malam mengambil cuti sakit dan meminta Kamal untuk mengantikan tempatnya.

 

Aku senyum di dalam hati sambil memikirkan cara mana aku akan dapat menikmati tubuh Normah yang sungguh sexy itu. Sampai di rumah aku membuat persiapan yang agak rapi sambil memikirkan cara untuk memulakannya.

 

Setelah begitu pasti yang Kamal sudah pergi kerja aku terus ke rumah Kamal. Mendengarkan yang aku tiba, Normah membuka pintu sambil mempelawa aku naik.

 

“Kamal mana?” aku pura-pura bertanya seolaholah tidak tahu.

 

“Dia kena bertugas mengantikan tempat kawannya yang mengambil cuti sakit,” balas Normah.

 

“Kalau begitu biarlah saya pulang saja,” kata ku.

 

“Kalau ia pun naiklah dulu, lepas makan nanti bolehlah Encik Osman pulang,” kata Normah sambil melemparkan satu senyuman manja.

 

Di kala itu sudah ada tanda-tanda hendak ribut. Aku mengharapkan agar ianya cepat berlaku. Aku menuju ke dapur dengan ditemani oleh Normah sambil mendukung Arif. Rintik-rintik hujan sudah kedengaran menerjah atap zink rumah Kamal.

 

Aku merasa lega dan mengharapkan ianya segera lebat. Aku makan dengan ditemani oleh Normah yang mengajukan kepada ku beberapa soalan yang berkaitan dengan diri dan keluargaku.

 

Penglihatan ku kerap tertumpu kepada alur buah dada Normah yang jelas kelihatan apabila dia membongkok. Aku tahu yang Normah perasan, tetapi dia buat-buat tak tahu.

 

Selesai makan aku mengambil Arif dari pangkuannya. Semasa mengambil Arif aku buat-buat tersentuh buah dadanya. Sungguh mengiurkan. Normah tidak menampakkan reaksi marah.

 

“Ini ada can,” bisik hati kecil ku.

 

Aku membawa Arif ke ruang tamu dan membaringkannya di atas sofa sambil aku merokok. Normah berada di dapur untuk mencuci pinggan mangkuk. Selesai mencuci dia ke ruang tamu mendapatkan kami.

 

Semasa dia sedang berdiri di depan ku, petir berdentum dengan agak kuat. Normah terperanjat dan terus menerepa ku. Aku tidak lepas peluang dan terus mendakapnya dengan erat. Normah cuba melepaskan dirinya dari pelukanku.

 

Aku lepaskan sambil meramas-ramas ponggomgnyaNormah menjadi tersipu-sipu malu. Aku buat selamba saja sambil bersuara, “Normah bukan sengaja, begitu juga saya, terkejut kerana bunyi petir ia tak?”

 

Normah mengangguk sambil mengambil Arif yang mula menangis ketakutan.

 

“Terpaksalah saya menunggu hingga hujan reda baru boleh pulang,” kata ku.

 

“Kalau hujan tak reda, apa salahnya kalau Encik Osman tidur di sini saja,” Normah bersuara sambil memangku Arif yang belum berhenti menangis.

 

“Dia hendak menetek agaknya?” Aku bersuara.

 

“Mungkin juga,” balas Normah sambil memangku Arif masuk ke bilik tidur.

 

Aku duduk seorang diri sambil menghisap rokok. Habis sebatang rokok aku mendapatkan Normah yang sedang menetekkan Arif.

 

“Normah ada kopi tak?” aku bertanya sambil memandang tepat ke arah tetek yang sedang dihisap oleh Arif.

 

“Ada di atas meja makan,” balas Normah.

 

Hujan di luar masih belum reda lagi, begitu juga kilat masih sabung menyabung. Aku mengambil secawan kopi dan duduk semula di sofa.

 

Sebentar kemudian Normah datang dan duduk disebelah ku. Aku cuba meletakkan tanganku di atas bahunya. Normah hanya diam saja. Aku picit-picit bahunya dan membelai-belai rambutnya yang panjang mengurai.

 

“Janganlah Encik Osman,” Normah bersuara bila aku cuba hendak memegang buah dadanya.

 

Mendengarkan itu aku alih tangan ku dan memgosok-gosok pehanya sambil melentukkan kepala ku keatas bahunya.

 

“Maaf Normah saya tak sengaja,” aku bersuara setelah mencium pipinya.

 

Tanpa berkata apa-apa Normah bangun dan menuju ke bilik tidur. Sebelum masuk ke bilik dia menoleh ke arah ku.

 

“Mungkin dia mengajak ku agaknya,” aku berkata didalam hati sambil melangkah ke arah bilik tidurnya dengan satu harapan.

 

Normah menghampiri Arif untuk mempastikan yang dia sudah benar-benar lena sebelum dia merebahkan dirinya di atas katil.

 

“Encik Osman kalau sudah mengantuk padamkan lampu diruang tamu dulu,” Normah bersuara.

 

“Boleh saya tidur disebelah Normah?” aku bersuara sebelum melangkah untuk mematikan lampu.

 

“Ikut suka Encik Osman,” balas Normah.

 

Setelah lampu dimatikan, aku ke bilik tidur dan merebahkan badan di sebelah Normah. Aku memasukkan tanganku ke dalam baju kebayanya sambil meramas-ramas sepasang buah dada yang baru dihisap oleh Arif.

 

“Ahhh… Encik Osman ni kata hendak tidur,” Normah bersuara manja.

 

“Janganlah marah nanti cepat tua,” aku bersuara setelah tangan ku dapat bermesra dengan keduadua buah dadanya.

 

Semasa aku meramas-ramas buah dadanya, kakiku aku letakkan di atas pehanya

 

dengan adik kecilku aku gesel-geselkan kepehanya. Melihatkan yang Normah diam saja aku memberanikan diri dengan merapatkan bibirku ke bibirnya.

 

“Ada respon,” bisik hati kecil ku bila aku merasakan yang Normah sudi menghisap lidah ku yang aku julurkan.

 

Kini kami berganti berkuluman lidah. Aku menarik tubuh Normah supaya duduk kerana aku hendak membuka baju kebaya dan branya sekali.

 

“Wah besarnya buah dada Normah,” aku bersuara sambil membaringkannya semula.

 

Aku nonyot kedua-dua buah dadanya silih berganti. Setelah puas aku menarik kain sarongnya. Normah mengangkat ponggongnya untuk memudahkan aku melucut kainnya.

 

Setelah kainnya terlucut, aku gigit manja mini garden Normah yang masih dibalut oleh seluar dalamnya. Normah kegelian. Aku lurut seluar dalamnya sambil bermain-main dengan rumput-rumput hitam yang halus dan lebat yang terdapat di alur cipapnya. Bila seluar dalamnya sudah tidak menjadi penghalang lagi aku buka kangkangnya dan menjilat-jilat disekitar alur cipapnya.

 

“Encik Osman nonyot kuat sikit sedap,” Normah bersuara dan dia juga memberitahu aku yang dia belum pernah diperlakukan demikian.

 

“Normah pernah tak menyonyot ice cream Malaysia asli?” aku bertanya.

 

Dia hanya mengelengkan kepalanya.

 

“Kalau saya suruh hendak tak?” tanya ku lagi.

 

“Saya cuba,” balas Normah.

 

Aku bangun untuk menanggalkan pakaian ku.

 

“Wah boleh tahan, dahlah besar panjang pula,” Normah bersuara setelah melihat adik kecil ku.

 

Diciumnya kepala adik ku sebelum cuba mengulumnya. Di kala itu aku masih lagi menjilat-jilat alur cipapnya yang sudah mula lencun.

 

“Dahlah Encik Osman, saya dah tak tahan ni,” Normah bersuaara sambil menolak

 

pinggangku.

 

Aku mengalih posisi ku ke arah celah kelengkang Normah. Aku arit-aritkan adik ku di celah alur cipap Normah sehingga dia memaksa aku memasukkan adik ku ke dalam lubang cipapnya yang sudah begitu bersedia.

 

Aku melipat kedua belah kaki Normah sehingga lututnya hampir mencecah buah dadanya, sebelum adik ku mengelungsur masuk ke dalam lubang cipap Normah yang disambut dengan satu kemutan mesra. Setelah agak lama adik ku dapat mensesuaikan diri melayan kerenah lubang cipap Normah.

 

Normah sudah hilang pertimbangan dengan mengerakkan ponggongnya ke kiri ke kanan. Ke atas dan ke bawah sambil menyuruh aku melajukan tujahan yang membuatkan adik ku agak renyah. Bila Normah sudah dapat mengawal keadaan aku menyuruh Normah melipatkan kedua belah kakinya di belakang pehaku.

 

Aku membenamkan akik ku tanpa mengerakkannya. Kami berkuluman lidah buat seketika sebelum aku menyonyot-nonyot kedua-dua buah dada Normah hingga puas. Hujan dil uar masih belum menunjukkan tanda-tanda mahu reda. Walau pun dalam cuaca yang agak sejuk namun aku dan Normah tetap berpeluh kerana senaman yang kami masih lakukan.

 

Normah sudah mula menunjukkan aksi yang dia sudah tidak dapat bertahan lagi dengan mengerakkan ponggongnya. Adik ku dikemut mesra hingga ianya sudah memberi isyarat tidak dapat bertahan lagi untuk melepaskan segala cecair yang sudah lama bertakung untuk dilepaskan.

 

Aku membuat aksi sorong tarik, sorong tarik yang agak laju dibantu oleh Normah dengan mengerakkan ponggongnya ke atas ke bawah. Akhirnya aku melepaskan beberapa das cecair pekat menepati sasaran bertepatan dengan cecair yang dihasilkan oleh lubang cipap Normah.

 

Kami berpelukan dengan erat sambil menahan gelora yang terdapat dicelah kelengkang kami hingga reda. Namun hujan di luar masih belum reda lagi. Bila keadaan sudah kembali normal aku merebahkan badan ku disebelah Normah sambil bersuara.

 

“Tak sangka dapat juga saya melaksanakan segala apa yang saya mimpikan selama ini. Normah marah tak?” tanya ku.

 

“Ah janganlah Encik Osman sebut lagi perkara yang sudah berlaku,” Normah bersuara sambil menarik tangan ku untuk ke bilik air.

 

Selesai membersihkan badan Normah membawa seteko kopi ke ruang tamu. Aku

 

membuka jendela sambil melihat hujan yang masih turun.

 

“Normah tengok tu, parit semuanya sudah dipenuhi air,” aku bersuara semasa Normah sudah berada disisiku.

 

“Parit tu ialah kerana hujan lebat, jangan Encik Osman buat lupa parit saya sendiri pun apa kurangnya,” Normah bersuara.

 

“Normah sebenarnya dari hari pertama lagi bila saya terpandang Normah saya sudah tidak dapat melupakan Normah hingga terbawa kealam mimpi. Saya minta maaf dengan perbuatan saya yang sudah terlajak sebentar tadi,” aku berkata dengan panjang lebar.

 

“Habis sekarang macam mana, sudah puas atau pun hendak lagi?” Normah bersuara sambil memegang adik ku yang sudah jaga semula sambil menyuruh aku menutup jendela.

 

Faham dengan hajat ku Normah memimpin tangan ku menuju ke bilik tidur. Maka bermulalah satu senamam yang semula jadi dengan agak lebih mesra sebelum aku tidur di sofa.

 

Hujan masih belum begitu reda lagi apabila kedengaran bunyi motor Kamal. Mendengarkan itu Normah melangkah menuju ke sofa sebelum menuju ke pintu dapur. Aku sempat meramas ponggongnya yang baru mengayak adik ku.

 

“Normah mengapa biarkan Encik Osman tidur di sofa, tak suruh dia tidur di bilik sebelah,” Kamal bersuara.

 

“Saya sudah suruh tetapi dia tak mahu,” balas Normah sambil menarik tangan Kamal masuk ke bilik.

 

“Ada tak Encik Osman buat apa-apa kat Normah.” aku mendengar Kamal bersuara.

 

“Eh abang ni ke situ pula, cuba abang rasa sendiri,” aku mendengar Normah bersuara.

 

Setelah sunyi seketika aku mendengar Normah bersuara, “abang jangan kuat sangat nanti Encik Osman dengar, malu”.

 

Sebentar kemudian aku mendengar bunyi katil seolah-olah sedang menahan pergerakan keras dari orang yang sedang melakukan sesuatu dan mendengar rengekan Normah meminta Kamal melajukan aksi sorong tariknya kerana dia sudah tidak dapat bertahan lagi. Aku senyum membayangkan apa yang sedang berlaku diantara Normah dan Kamal.

 

“Encik Osman bangun, kata hendak ikut saya pergi memancing,” Kamal bersuara

 

sambil mengoyang-goyang bahu ku.

 

Selesai mandi dan sarapan kami terus pergi memancing. Normah berlagak seolah-olah tiada apa yang telah berlaku di antara aku dan dia.

 

“Encik Osman, kita kena pulang awal kerana saya kena mengantikan tempat kawan yang masih mengambil cuti sakit,” Kamal bersuara sebelum kami bertolak.

 

Hampir pukul lima petang kami pulang. Melihatkan yang Kamal sudah bersiap-siap hendak pergi kerja aku minta diri untuk pulang. Kamal menyuruh aku makan dulu. Sebelum meninggalkan rumah Kamal aku sempat memberi isyarat yang malam nanti aku akan datang kalau Normah izinkan. Normah menunjukkan aksi mengharap.

 

Setelah berpakaian aku pergi menemui Kamal yang sedang bertugas. Bila melihat aku, Kamal bersuara, “Encik Osman hendak k emana?”

 

“Saja keluar, rokok sudah habis,” balas ku.

 

Kami berborak kosong buat seketika. Sebelum beredar aku menghulurkan kepada Kamal beberapa RM untuk dia membeli lauk pagi esok, kerana aku akan pergi makan d irumahnya memandangkan yang hari esok holiday.

 

Merasakan yang rintik-rintik hujan sudah mulai turun aku meminta diri untuk pulang. Aku pulang kerumah semula untuk mengambil baju hujan, towel dan kain pelikat.

 

Setelah semuanya beres aku menunggang motorku menuju ke rumah Kamal. Hujan sudah mulai lebat bila aku sampai. Normah segera membuka pintu bila mendengar bunyi motor.

 

“Ingatkan Encik Osman tak datang.” Normah bersuara.

 

“Mana boleh tak datang, kerana adik saya sudah beriaia benar untuk bermain di taman mini Normah.” balas ku.

 

Normah tersipu-sipu sambil menyuruh aku segera masuk ke rumah sambil berkata, “Masuklah cepat Encik Osman nanti demam pula adik Encik Osman”.

 

Aku segera masuk dan terus merangkul tubuh Normah yang gebu dan kami bercumbuan. Kami berhenti bercumbuan setelah mendengar tangisan Arif. Kami berpimpingan tangan menuju ke bilik untuk melihat Arif.

 

Normah terus meriba Arif sambil aku tolong membuka bra Normah kerana Arif hendak menetek. Merasakan puting tetek ibunya dengan lahap Arif terus menyunyut.

 

“Apa tengok saja, kalau hendak Encik Osman hisaplah yang sebelah lagi,” Normah bersuara.

 

Tanpa membuang masa aku terus saja menghisap dan menelan kesemua susu yang keluar.

 

“Sedap tak?” Normah bertanya.

 

“Sedap,” balas ku pendek.

 

Aku memberitahu Normah yang aku tak hendak hisap sampai habis takut kalau-kalau nanti Arif tak puas. Aku terus pergi ke ruang tamu setelah mencium manja pipi Normah.

 

“Kalau Encik Osman hendak minum kopi, ambillah di dapur, sudah saya sediakan,” Normah bersuara apabila melihat aku sudah hendak beredar.

 

Aku mengangguk dan terus ke dapur. Dengan seteko kopi bersama dengan dua biji cawan aku keruang tamu, duduk di sofa menghisap rokok menonton T.V sambil meminum kopi. Selesai merokok aku salin pakaian dengan hanya berkain pelikat sahaja. Mengingatkan body Normah yang solid, adik ku sudah mula active. Aku lurut-lurut batangnya sambil menghayalkan mini garden Normah.

 

Sebentar kemudian Normah datang. Melihatkan yang aku hanya berkain pelikat, Normah ke bilik semula dan keluar dengan hanya berkemban dan terus duduk di atas peha ku. Aku melepaskan ikatan kain kembannya dan terus menghisap kedua-dua buah dada Normah yang sejak dari dulu lagi telan menjadi kegemaran ku.

 

“Hai cepatnya adik Encik Osman jaga,” Normah bersuara setelah merasakan pergerakan adik kecil ku di celah alur ponggongnya.

 

“Adik saya memang begitu, apa lagi setelah terhidu aroma mini garden Normah,” kata ku.

 

Normah menyuruh aku membuka kain sarungku kerana dia hendak membelai adik ku dengan lidahnya. Aku kegelian apabila Normah mengigit manja dua biji buah yang terdapat dipangkal batang adik ku yang perkasa.

 

“Tengok tu adik Encik Osman bukan saja aktif tetapi urut-urat yang terdapat pada batangnya turut timbul dengan kepalanya yang agak kembang dan berkilat,” Normah bersuara setalah dia puas mengulum kepala adik ku.

 

“Normah, siapa punya yang lebih sasa, saya atau pun Kamal?” aku bersuara.

 

“Malulah saya hendak cakap,” balas Normah.

 

“Apa yang hendak dimalukan,” aku bersuara lagi.

 

Aku difahamkan yang Kamal punya hanya separuh dari saiz adik ku.

 

“Normah boleh tahan juga ia, pagi tadi sempat juga menahan tusukan dari Kamal,” aku bersuara.

 

“Hendak hidup Encik Osman, untuk menghilangkan kesangsiannya setelah dia melihat Encik Osman tidur di sofa, lagi pun kalau menjadi tidaklah dia menuduh yang bukan-bukan,” balas Normah.

 

Aku menyuruh Normah berdiri sambil melepaskan kain kembannya. Dengan cermat aku membaringkannya semula di sofa. Setelah dia baring aku melebarkan kangkangnya dan terus menjilat-jilat di seluruh alur cipapnya dengan sesekali aku mengigit manja biji kelentitnya yang sudah agak keras. Lama juga aku memainkan lidahku sebelum Normah bersuara.

 

“Mari kita masuk bilik.”

 

“Tak payahlah Normah, kita bersenam di sini saja,” balasku.

 

“Kalau begitu Encik Osman tolong matikan lampu,” sambung Normah.

 

“Apa pula hendak dipadamkan lampu, kita bersenam di dalam keadaan terang lagi seronok, boleh kita lihat segala pergerakan dengan jelas,” kata ku.

 

Aku suruh Normah berdiri dan aku sendiri dukuk bersandar di sofa dengan adik ku sudah tak sabar lagi bermain di dalam lubang mini garden Normah. Sebelum Normah sempat duduk di celah kelengkangku, dia belari anak ke bilik dalam keadaan telanjang bulat kerana ganguan tangisan Arif.

 

Lama juga aku duduk seorang diri di sofa sebelum Normah datang semula untuk menyambung senaman kami. Dengan cermat Normah menurunkan ponggongnya

 

sehingga adikku selamat beriadah didalam taman mini Normah sambil diberikan kemutan yang begitu mesra.

 

“Kan sedap bersenam di dalam keadaan terang,” aku bersuara sambil meramas-ramas ponggong Normah yang sudah hendak memulakan aksi turun naiknya.

 

Normah senyum bila melihat aku hendak menyonyot puting buah dadanya sambil memicit-micit tengkok ku. Sesekali Normah mengeledingkan badannya untuk melihat adik ku yang telah terbenam hingga ke pangkal.

 

“Lihat tu Normah bulu-bulu kita yang lebat pun tidak melepaskan peluang untuk bergaul mesra.”

 

Normah sudah tidak dapat bertahan lama lagi sambil bersuara, “bantu saya Encik Osman kerana air hendak keluar.”

 

Aku melajukan pergerakan ponggongku ke atas ke bawah untuk membantu Normah mencapai kepuasan.

 

Setelah dia puas aku menyuruh Normah bangun dan menonggeng kerana aku hendak memasukkan adik ku dari arah belakang. Sebelum adik ku aku masukkan aku jilat alur cipap Normah yang sudah begitu lencun dengan banyak cecair yang meleleh keluar. Aku juga sempat menjilat alur duburnya sambil bersuara, “Boleh saya memasukkan adik saya ikut lubang ini.”

 

“Janganlah Encik Osman,” Normah bersuara.

 

Aku berdiri di belakang Normah sambil menyuakan adik ku tepat di lubang cipap

 

Normah yang sudah tidak begitu sabar menunggu kunjungan adik ku. Aku main-mainkan kepala adik ku sambil mengesel-gesel biji kelentit Normah sehingga dia memaksa aku untuk segera memasukkan adik ku.

 

Dengan penuh gaya adik ku mengelungsur masuk hingga ke pangkal. Kehadiran adik ku seperti biasa akan disambut oleh lubang cipap Normah dengan kemutan mesra. Sebelum memulakan tujahan ku aku ramas-ramas ponggong Normah. Bila sudah hampir ke kemuncak senaman yang sedang kami lakukan, aku membuat aksi sorong tarik sorong tarik dengan agak laju hingga membuatkan sepasang buah dada Normah yang bulat berbuai-buai.

 

Setelah senaman kami tamat aku menyandarkan badan ku ke sofa, kepenatan tetapi puas. Normah duduk sementara di atas ribaku sebelum kami ke bilik air untuk membersihkan badan.

 

Selesai membersihkan badan aku mengenakan kain pelikat, dengan secawan kopi di tangan aku membuka pintu depan dan duduk di tangga sambil menghisap rokok dan minum kopi. Sebentar kemudian Normah datang untuk menikmati angin malam sambil melihat hujan yang masih belum reda. Kami berborak sambil sekali sekala bercumbuan.

 

Takut dilihat oleh orang lain kalau ada Normah bangun untuk mematikan lampu di ruang tamu. Kini kami bercumbuan dalam keadaan gelap. Seronok juga bila sekali sekala angin bertiup kemcang dengan mempercikan air hujan yang masih turun.

 

Aku rangkul tubuh Normah sambil meraba-raba di tempat yang kerap memberikan kenikmatan kepada kami. Kini kami seolah-olah persis sepasang teruna dan dara yang sedang tengelam di alam cinta. Kami kurang berbicara, hanya tangan dan mulut kami saja yang kerap memainkan peranan.

 

Hampir satu jam kami bercumbuan di muka pintu. Normah minta diri untuk masuk tidur kerana sudah mengantuk. Aku kunci pintu terus masuk ke bilik dan merebahkan diri di sebelah Normah. Aku menyuruh Normah membuka baju dan branya sekali. Kami baring bertentangan muka sambil berpelukan. Aku hisap puting buah dada Normah dan terus terlena di dalam dakapannya.

 

“Encik Osman bangun sudah hampir pukul lima pagi, kata hendak pulang cepat sebelum Kamal pulang,” Normah bersuara sambil mengoyang bahu ku.

 

Aku bangun dan terus ke bilik air. Bila aku masuk semula ke dalam bilik Normah terus merangkul tubuhku sambil menyuruh aku baring. Aku turutkan kemahuan Normah. Ditariknya kain pelikat yang aku pakai dan terus mengentel adik ku.

 

Sebentar saja digentel adik ku sudah aktif semula. Normah mengangkang di celah kelengkangku sambil aku menyandarkan badan ku di dinding katil dengan berlapikkan sebiji bantal. Dengan cermat Normah menurunkan ponggongnya.

 

Setelah adik ku selamat berada di dalam lubang cipap Normah aku ramas ponggongnya sambil membantu untuk mengerakkan ponggong Normah ke atas ke bawah. Kedua-dua tangan Normah ditopangkan kedada ku. Sekali sekala dia menbongkok untuk menjilat puting tetek ku. Menyedari yang Normah sudah mula

 

hendak melajukan pergerakan ponggongnya, aku rangkul erat tubuh Normah sambil memusingkan badan dengan Normah berada di bawah.

 

Seperti biasa aku menyuruh Normah melipatkan kedua belah kakinya di belakang pehaku sebelum aku membuat aksi sorong tarik sorong tarik dengan agak laju. Walau pun aku boleh bertahan agak lama tetapi aku mempercepatkan pergerakan sorong tarikku agar kami sampai ke puncak jaya bersama.

 

Kami berpandangan sambil senyum setelah aku melepaskan satu ledakan yang padu yang disambut oleh satu kemutan mesra lubang cipap Normah.

 

“Normah puas tak?” aku bersuara sambil mencabut adik ku yang sudah mengendur.

 

“Encik Osman bagaimana?” Normah bersuara tanpa menjawab pertanyaan ku.

 

Aku mengenakan pakaian tanpa mencuci adik ku. Sebelum pergi aku memberi isyarat yang Normah sudi tak melayan kerenah adik ku bila ada peluang.

 

Normah menganggukkan kepala sambil menuju ke bilik air.

 

Lebih kurang pukul sebelas pagi aku tiba di rumah Kamal. Melihatkan yang Kamal berada di belakang rumah aku terus menghampirinya.

 

“Boleh tahan juga ribut malam tadi, tengok tu banyak juga dahan getah yang patah,” Kamal bersuara sambil menghalakan muncungnya ke arah dahan-dahan getah yang terkulai. Sebelum aku sempat bersuara Kamal menyambung, “Nasib baik tidak ada apa-apa yang berlaku terhadap Arif dan Normah.”

 

Di kala aku dan Kamal sedang rancak berbual, Normah datang sambil mendukung Arif. Aku menghulurkan tangan untuk mengambil Arif yang kini sudah agak mesra dengan aku. Normah berlagak seolah-olah tidak ada apa-apa yang berlaku malam tadi sambil bersuara, “Sukar saya hendak tidur malam tadi kerana ribut agak kencang, tahu sajalah tinggal berdua dengan Arif mana tak cemas.”

 

Perbualan kami tamat disitu saja sebelum kami masuk ke rumah untuk menikmati makan tengah hari. Selesai makan aku dan Kamal beborak di ruang tamu. Normah sudah masuk bilik untuk menidurkan Arif.

 

Aku tak tahu bila aku terlena disofa. Aku digerakkan oleh Kamal yang aku lihat sudah berpakaian kemas sambil bersuara, “Encik Osman berehatlah sebentar, saya hendak ke pekan.”

 

“Tunggulah Kamal kita pergi bersama,” aku bersuara sambil menuju ke bilik air untuk mencuci muka.

 

Sebelum melangkah keluar aku perhatikan Normah menunjukkan reaksi menyesal kerana aku ikut Kamal ke pekan.

 

Malamnya sebagai dijanji aku ke rumah Kamal untuk makan malam. Kamal sudah

 

sedia menanti di muka pintu.

 

“Nampak gaya malam ini hujan lagi,” Kamal bersuara.

 

“Kalau hendak hujan pun biarlah saya sempat balik ke rumah,” kata ku.

 

“Kalau hujan apa hendak kata, Encik Osman tidur sini sajalah, apa salahnya,” Kamal bersuara.

 

Selesai makan aku dan Kamal ke ruang tamu untuk menonton T.V. Rintik-rintik hujan sudah mula kedengaran menerjah atap zink rumah Kamal. Kami berpandangan.

 

“Encik Osman boleh tak jadi penjamin kerana saya berhajat untuk meminjam dari bank Rakyat untuk merepair dan menambah sebuah sebuah bilik lagi,” Kamal bersuara.

 

“Berapa banyak yang Kamal hendak pinjam?” aku bertanya.

 

“Lebih kurang RM dua puluoh ribu,” Kata Kamal.

 

“Banyak tu,” balas ku.

 

Bincang punya bincang akhirnya Kamal bersetuju dengan cadangan ku dan dia tak payah meminjam dari Bank Rakyat, biar aku yang keluar belanja dengan syarat bilik yang hendak dibina dikhaskan untuk ku. Dengan berbuat demikian aku tak payah menyewa. Normah senyum bila mendengarkan yang Kamal sudi menerima cadangan ku.

 

Melihatkan yang Kamal sudah agak mengantuk aku menyuruh dia pergi tidur.

 

“Encik Osman tidur di sini saja, hujan pun belum reda lagi,” Kamal bersuara semasa dia hendak beredar.

 

Aku mengangguk.

 

“Encik Osman jangan tidur di sofa, tidur di bilik sebelah saja,” Kamal bersuara dan terus ke bilik air.

 

Aku menghampiri Normah dan bertanya kalau-kalau malam nanti ada can tak. Normah memberitahu ku agar sabar menunggu kerana telah menjadi kebiasan yang Kamal akan tidur mati setelah dia puas.

 

Aku masuk ke bilik sebelah setelah Kamal dan Normah masuk ke biliknya. Dengan cermat aku menurunkan tilam yang terdapat di atas katil. Kerana aku tidak mahu bunyi katil menjadi gangguan kalau Normah sudi melayan kerenah adik ku. Sambil baring aku pasang telinga.

 

“Bang slow sikit nanti Encik Osman dengar, malu,” aku mendengar Normah bersuara.

 

Akhirnya aku dengar bunyi katil bergoyang seolah-olah ianya sedang menampung satu pergerakan yang agak keras oleh mereka yang sedang baring di atasnya. Lama kelamaan bunyi goyangan katil tersebut semakin reda dan terus senyap.

 

Aku menunggu dengan sabar sambil mengentel-gentel adik ku yang sudah agak keras. Bunyi dengkur Kamal semakin jelas. Aku mendengar pintu bilik Kamal dibuka dengan cermat. Aku terus berdiri di tepi pintu dalam keadaan telanjang bulat.

 

Setelah Normah masuk aku terus merangkul tubuhnya. Setelah kami bercumbuan

 

buat seketika, aku tanggalkan pakaian Normah dan memimpin tangannya menuju ke tilam yang bakal menjadi gelanggang senaman kami.

 

“Mengapa Encik Osman letak tilam di bawah?” Normah berbisik ketelinga ku.

 

“Kalau bersenam di atas katil, bising,” bisik ku.

 

Dengan cermat aku merebahkan tubuh Normah. Untuk mengelakkan dari didengari oleh Kamal kami kurang berbicara, hanya mulut dan tangan kami yang memainkan peranan utama.

 

Aku membuka kangkang Normah dan terus menjilat-jilat di seluruh kawasan alur cipapnya. Normah meramas-ramas kepalaku sambil memberi isyarat agar aku baring terlentang.

 

Setelah aku baring, Normah mengangkang di atas dadaku dan terus membongkok untuk menyonyot kepala adik ku. Aku sambung semula perbuatanku dengan menjilat-jilat alur cipapnya. Perbuatan ku ini memang digemari oleh Normah.

 

Setelah lidah ku merasa puas menjilat alur cipap Normah, aku menyuruh dia baring. Normah baring sambil membuka kangkangnya dan menyuruh aku segera memasukkan adik ku ke dalam alur cipapnya.

 

Aku memulakan aksi sorong-tarik ku setelah adik ku berasa selesa berada di dalam lubang cipap Normah. Kami berpelukan dengan erat apa bila merasakan yang kami sudah tidak dapat bertahan lebih lama lagi. Cipap Normah memberikan satu kemutan yang begitu mesra semasa adik ku hendak melepaskan cecair pekatnya.

 

Akhirnya aku terkulai layu di atas badan Normah setelah kami sama-sama mencapai nikmat yang kami cari.

 

Dengan perlahan aku mengangkat tilam dan menempatkannya di atas katil semula setelah Normah pergi untuk tidur bersama dengan Kamal. Benar kata Normah yang Kamal kerap tidur mati setelah puas. Kerana dengkurannya masih kedengaran walau pun cipap Normah sudah selesai melayan kerenah adik ku.

 

Selesai sarapan aku terus pergi kerja. Kamal aku perhatikan mula hendak menyambung tidurnya kerana dia off duty. Normah mengiringku ke muka pintu sambil memgharapkan kehadiran adik ku bila ada peluang.

 

Selepas makan tengahhari dan selepas berehat sebentar aku memohon untuk pulang ke tempat aku bertugas setelah cuti yang aku ambil selama seminggu hampir tamat. Dengan memandu kereta Proton Wira yang baru aku beli aku memandu dengan begitu berhati-hati menuju ke destinasi. Sambil memandu ingatan ku hanya kepada Normah yang telah lama tidak aku ketemu.

 

Dari jauh kelihatan Kamal dan Normah sedang berada di laman bermain dengan Arif yang kini sudah pandai berjalan.

 

“Ingat esok baru Encik Osman pulang?” Kamal bersuara setelah melihat aku.

 

“Saja hendak berehat sehari, lagi pun kini musim tengkujuh, takut tergendala di perjalanan,” balas ku.

 

“Ini ke kereta yang Encik Osman katakan dulu,” sambung Kamal sambil menghampiri kereta ku bersama Normah dan Arif.

 

“Ya,” balas ku pendek.

 

“Malam ni Normah tak payah masak, kita pergi makan luar,” aku berkata.

 

“Kalau begitu kata Encik Osman elok juga, tetapi jangan lambat sangat kerana pukul 8.00 malam saya kena bertugas,” kata Kamal.

 

“Kalau begitu biar saya pulang dulu, nanti pukul 6.30 saya datang,” kata ku.

 

Tepat pada masa yang dijanji aku pun tiba. Aku menyuruh Kamal mengenakan uniformnya kerana hujan sudah mula turun dengan rintik-rintik halus. Aku berjanji selepas makan aku akan menghantarnya pergi kerja dan esok paginya aku akan jemput bila dia habis bertugas. Kamal setuju dengan cadangan ku.

 

Selesai makan aku menghantar Kamal pergi ke tempat kerjanya. Di kala itu hujan sudah mulai turun dengan agak lebat.

 

“Bang Kamal,” Normah bersuara sebelum Kamal turun dari kereta.

 

Belum habis Normah bersuara, Kamal berkata, “Kalau tidak menjadi keberataan boleh tak Encik Osman tolong temankan Arif dan Normah, kerana saya lihat malam ini mungkin ribut akan melanda lagi.”

 

Aku diam seketika. Setelah didesak aku menganggukkan kepala. Kamal turun dari kereta dan berlari menuju ke pondok pengawal. Aku terus berlalu dengan satu harapan yang hanya aku dan Normah saja yang tahu.

 

Sampai di rumah aku mengambil kunci rumah dari Normah untuk membuka pintu rumah sebelum Normah dan Arif masuk. Setelah kereta di parking di tempat yang agak selamat dan setelah pasti yang semua pintu dikunci aku keluar dari kereta dan terus berjalan dengan cepat menuju ke rumah.

 

“Nasib baik malam ini ada Normah dapat juga saya memanaskan badan,” aku bersuara setelah masuk ke dalam rumah.

 

“Saya pun begitu juga,” balas Normah sambil menyuakan kepada ku tuala dan kain pelikat.

 

Arif begitu leka bermain dengan permainan yang aku baru belikan. Sekali sekala aku menepuk ponggong Normah bila dia berjalan di hadapan ku.

 

“Apalah Encik Osman ni, tunggulah Arif tidur dulu,” Normah berkata bila aku kerap menepuk ponggongnya.

 

Normah membawa seteko kopi, dua biji cawan dan biskut di dalam tin. Kami minum bersama sambil berbual. Normah asyik bertanya apa yang aku buat selama seminggu di kampung.

 

Aku menyatakan kepada Normah yang ibu ku asyik berleter kerana aku masih belum mahu berumah tangga. Melihatkan yang Normah diam bila aku memyebut perkataan kahwin, aku terus mengosok-gosok pehanya sambil bersuara, “Saya tak mungkin akan kahwin selagi belum bertemu dengan perempuan seperti Normah yang memiliki segala apa yang aku idamkan Normah miliki.”

 

“Encik Osman duduklah dulu biar saya tidurkan Arif dulu kerana kelihatan dia sudah beberapa kali menguap dan kalau Encik Osman hendak berehat pergilah masuk ke bilik sebelah,” Normah berkata sambil mendukung Arif.

 

Setelah Normah pergi untuk menidurkan Arif aku ke jendela sambil menghisap rokok. Habis sebatang rokok aku menutup jendela, mematikan lampu di ruang tamu sebelum masuk ke bilik sambil menunggu kehadiran Normah yang memiliki mini garden tempat adik ku gemar bersenam.

 

“Mengapa Encik Osman tak letak tilam di bawah?” Normah bersuara setelah masuk ke dalam bilik setelah Arif tidur.

 

“Hai perli, nampak,” balas ku sambil merangkul tubuhnya.

 

Setelah puas bertukar berkuluman lidah kami menanggalkan pakaian masing-masing. Tanpa disuruh Normah terus memegang adik ku yang sudah tegang selagi tadi.

 

Setelah dia puas bemain-main dengan adik ku dia merebahkan dirinya di sebelah ku. Aku terus menyonyot-nyonyot puting teteknya yang sudah hampir dua minggu tidak aku hisap. Sambil mengusap-usap perut Normah aku bersuara, “Tak ada apa-apa ke?”

 

“Apalah Encik Osman ni, eloklah tak ada,” Normah bersuara.

 

Mendengarkan itu aku merasa lega sambil melebarkan kangkangnya kerana aku hendak memainkan lidahku di sekitar kawasan mini gardennya. Melihatkan yang lubang cipapnya sudah begitu lencun dan Normah sudah lama merengek menyuruh aku memasukkan adik ku ke dalam lubang cipapnya, aku membetulkan

 

kedudukanku sebelum aku melepaskan adikku bermainmain di dalam lubang cipapnya.

 

Setelah adikku selesa berada didalam sambil menerima kemutan mesra dari lubang cipap Normah aku mengentel-gentel puting buah dada Normah sebelum aku memulakan aksi sorong tarik, sorong tarikku.

 

Pada mulanya Normah hanya bertahan dengan tenang sambil sesekali dia mengentel puting teteku. Melihatkan yang Normah sudah mula hendak mengerakkan ponggongnya ke kiri, ke kanan, ke atas dan ke bawah, aku rangkul erat tubuhnya sebelum aku melajukan tujahan ku.

 

Setelah Normah sudah mencapai klimaksnya yang pertama aku memperlahankan aksi sorong tarik ku sambil kami bertukar berkuluman lidah.

 

“Normah kemut kuat sikit, saya dah tak dapat bertahan lagi,” aku bersuara sambil melajukan aksi sorong tarik ku.

 

Adik ku dikemut erat sebelum aku melepaskan satu pancutan yang agak padu dan banyak, Normah juga sama-sama mencapai kepuasan.

 

Setelah tiada pancutan aku tertiarap di atas dada Normah sambil bersuara, “Normah puas tak?”

 

Normah tidak menjawab tetapi hanya mencubit hidungku. Aku membaringkan diri ku di sebelah Normah dan kami berbaring berhadapan muka. Aku ramas-ramas ponggongnya yang setia mengampu bila adikku bermain di dalam alur cipapnya.

 

Kami perpimpinan tangan menuju ke bilik air dalam keadaan telanjang bulat. Selesai mencuci segala kotoran kami ke ruang tamu dan duduk di dalam gelap dengan keadaan telanjang bulat sambil meminum kopi.

 

Selesai minum kopi aku mengajak Normah duduk di muka pintu untuk menikmati angin malam untuk mendapatkan kesegaran setelah penat bersenam. Normah mengikut saja walau pun pada mulanya dia merasa kekok kerana tidak berpakaian. Sambil duduk dimuka pintu kami beromen sepuas-puasnya.

 

“Dahlah Encik Osman mari kita tidur, sejuklah,” Normah bersuara setelah lama duduk d imuka pintu.

 

Setelah menutup pintu aku mengendong Normah, satu perbuatan yang belum pernah aku lakukan selama ini, menuju ke bilik tidur.

 

“Malam ini saya rasa lain macam, tidak macam yang lepas-lepas,” Normah bersuara setelah dirinya aku baringkan.

 

“Apa maksud Normah?” aku bersuara.

 

“Sungguh puas,” balas Normah.

 

Setelah puas beromen Normah bersuara, “Encik Osman hendak lagi tak?”

 

“Kalau Normah hendak,” kata ku sambil melebarkan kangkangnya.

 

Kami bersenam lagi sehingga puas sebelum tidur dengan lena.

 

Pagi esoknya Normah mengejutkan aku. Walau pun adik ku sudah keras lagi tetapi aku tahan kerana aku pasti yang Kamal mesti hendak merasa setelah dia pulang nanti.

 

“Tengok tu adik Encik Osman sudah jaga,” Normah bersuara.

 

“Biarkanlah nanti Normah tak larat hendak melayan kerenah Kamal kalau dia berhajat,” kata ku.

 

Selesai mandi aku pergi menjemput Kamal. Sebelum pulang kami ke pasar dulu.

 

“Kamal sudah jumpa dengan tukang yang dikatakan dulu?” aku bersuara sambil memandu menuju ke rumah Kamal.

 

“Sudah, dia janji hendak datang petang nanti,” balas Kamal.

 

“Baguslah” balas ku.

 

Selesai sarapan bersama dengan Kamal sekeluarga aku minta diri untuk membawa Arif bersiar-siar ditepi pantai. Setelah Arif masuk ke dalam kereta tanpa pengetahuan Kamal aku memberi isyarat agar Normah mengajak Kamal bercengkarama kerana aku kata dalam masa dua tiga jam baru aku pulang. Normah senyum sambil menganggukkan kepalanya.

 

Setelah puas aku menlilau dengan Arif aku pulang semula ke rumah Kamal. Normah memberi isyarat yang Kamal sempat menunaikan hajatnya sebanyak dua

 

kali. Semasa Normah hendak mengambil Arif sempat aku meramas-ramas ponggongnya.

 

Lepas makan tengah hari aku dan Kamal berehat sementara menunggu tukang yang sudah berjanji hendak datang. Aku tak tahu bila aku terlena. Aku terjaga setelah Kamal mengoyang-goyang bahuku menyatakan yang tukang sudah datang.

 

Lama juga kami berbincang sebelum mendapat kata sepakat. Bilik yang dikatakan itu aku hendak ianya berukuran lima belas kali lima belas kaki dan siap dengan bilik air dan dibena di tempat yang telah Kamal syorkan. Aku menghulurkan separuh dari harga yang telah dipersetujui dan yang separuh lagi akan aku jelaskan setelah separuh siap dan telah siap sepenuhnya.

 

Setelah tukang tersebut berlalu Kamal bersuara, “Saya betul-betul menyusahkan Encik Osman.”

 

Aku menyuruh agar Kamal jangan memikirkan itu semua dan menyatakan yang aku sudah menganggap dia sekeluarga saperti saudara ku sendiri. Akhirnya aku difahamkan yang semasa aku bercuti Kamal sudah menukarkan nama kebun yang dia miliki kepada nama Normah dengan alasan kerana Normah seorang anak yatim piatu dan dia tidak mahu Normah diapa-apakan oleh keluarganya di kemudian hari.

 

Tukang yang dicari oleh Kamal aku lihat agak jujur dan kemas kerja tukangnya. Mungkin aku boleh berpindah ke bilik yang sedang di dalam pembinaan dalam bulan puasa yang tinggal dua bulan lagi.

 

Aku sedang berada didalam pejabat bila Kamal dengan keadaan cemas masuk.

 

“Ha! Kamal apa hal?” aku bertanya.

 

“Taklah Encik Osman saya kena pergi berkursus selama dua minggu di ibu pejabat kawasan selatan,” Kamal bersuara sambil menghulurkan kepada ku sepucuk surat.

 

Aku baca surat tersebut sambil berkata, “bukan Kamal seorang, nanti saya akan uruskan sebuah Pajero untuk menghantar dan mengambil Kamal dan mereka yang lain”.

 

Petangnya aku pergi ke rumah Kamal dan kami berbincang segala apa yang perlu semasa Kamal tiada di rumah. Aku mengesyorkan agar Kamal menyuruh kalau-kalau ada anak buahnya yang sudi menemankan Normah semasa dia tiada di rumah.

 

Lama juga Kamal termenung sebelum dia mengambil keputusan menyuruh aku sendiri menemankan Arif dan Normah. Akhirnya aku difahamkan yang Kamal sudah lama berkrisis dengan adik beradiknya. Untuk menenangkan hati Kamal aku bersetuju untuk menjaga Arif dan Normah.

 

Selesai makan malam aku meminta diri untuk pulang dan berjanji pagi esoknya aku akan datang untuk mengambil Kamal. Melihatkan yang aku hendak pulang ke rumah ku Kamal menahan. Aku memberi berbagai alasan. Bukannya apa kerana aku hendak biar dia mendapat belaian yang agak puas dari Normah sebelum dia pergi berkursus.

 

Pagi esoknya aku mengambil Kamal. Normah senyum bila aku merenung ke arah mukanya. Di dalam perjalanan macam-macam pesanan yang Kamal ajukan kepada ku. Aku mengiakan kesemua pesanan Kamal. Sebelum bertolak Kamal mengenggam tangan ku begitu erat yang sebelum ini tidak pernah dilakukan.

 

“Kamal jangan risau semuanya selamat,” aku bersuara sebelum Kamal melepaskan tangan ku dan terus ke Pajero yang sudah sedia menanti.

 

Seminggu setelah Kamal pergi berkursus, tukang yang membuat kerja di rumah Kamal selesai menjalankan tugasnya. Normah menyuruh aku membawa barang-barang ku berpindah di bilik yang telah siap. Aku mengatakan yang aku hendak tunggu hingga Kamal habis kursus.

 

“Kalau saya pindah sekarang pun bukannya boleh buat apa-apa kerana Normah sendiri no entry,” kata ku.

 

Normah hanya senyum sambil berkata, “ringan-ringan apa salahnya. Walau pun begitu aku tetap menemankan Arif dan Normah sebagaimana yang telah diamanahkan kepada ku.

 

Aku sedang bersiap-siap untuk pulang dari kerja bila satu pejabat digemparkan oleh satu panggilan menyatakan yang kakitangan yang pergi berkursus mendapat kemalangan jalan raya dalam perjalanan pulang dan kini mereka semua berada di Hospital Muar.

 

Setelah mendapat kepastian apa yang benar-benar telah berlaku aku ke rumah Normah. Tanpa memberitahu apa yang telah terjadi aku menyuruh Normah dan Arif bersiap-siap dengan alasan aku hendak membawa mereka ke Muar ke rumah keluargaku.

 

Di dalam perjalanan baru aku nyatakan apa yang telah berlaku. Arif sudah lena di tempat duduk belakang. Mendengarkan penjelasan dari ku Normah mula menangis. Aku memberhentikan kereta di bahu jalan untuk mententeramkan keadaan. Setelah aku dapat memujuk Normah aku meneruskan perjalanan.

 

Sebelum ke Hospital Muar, aku singgah dulu di rumah keluarga ku yang terletak di Batu Tiga Jalan Bakri, Muar. Dengan ditemani oleh beberapa orang ahli keluargaku kami ke Hospital Muar. Kami difahamkan yang Kamal meninggal di tempat kejadian.

 

Setelah Normah setuju dengan cadangan keluarga ku, jenazah Kamal dikebumikan di tanah perkuburan di Jalan Bakri. Sebelum itu semua waris terdekat Kamal telah dimaklumkan, tetapi tiada seorang pun yang datang.

 

Aku mengambil cuti selama tiga hari kerana Normah berhajat hendak mengadakan kenduri arwah. Aku perhatikan yang ibuku agak tertarik juga dengan Normah setelah aku menceritakan siapa Normah yang sebatang kara. Aku memberitahu ibu ku agar dia sudi menerima Normah sebagai menantunya.

 

Sedang kami sekeluarga makan tengahhari sebelum kami pulang ke tempat kerjaku ibuku mengusik, “Man apa kata kalau engkau ambil Normah sebagai isteri, engkau pun bujang terlajak.”

 

“Emak tanyalah kepada yang empunya diri, Man tak kisah,” balas ku.

 

Melihatkan yang Normah tunduk dan senyum ibuku bersuara lagi, “Tak payah tanya, mak tahu dia tentu sudi.”

 

.

 

Setelah berbincang ayah ku mencadangkan agar ibu saudara ku yang sudah janda setelah kematian suaminya mengikut ku pulang untuk menemankan Normah sehingga dia habis edah. Dengan riang aku memandu menuju kedestinasi.

 

Bila Normah sudah habis edah, kami ke Muar untuk diijabkabul serentak dengan hari perkahwinan adik perempuan ku yang nombor tiga. Pekerja yang setempat dengan ku tidak menyangka yang aku sudi memperisterikan Normah. Sebenarnya sebelum ini mereka tidak pernah melihat Normah. Setelah melihat baru mereka terfikir mengapa aku yang dikatakan anak orang berada sudi memperisterikan Normah.

 

Sebenarnya setelah Normah tahu kedudukan keluargaku dia begitu berat untuk menerima lamaran ku. Tetapi setelah merasakan kemesraan yang ditunjukkan oleh keluargaku perasaan rendah dirinya hilang. Tambahan setelah aku menujuknya dengan berjanji yang aku akan menjadikannya queen of the house.

 

Bila cuti ku hendak habis aku meminta diri untuk pulang. Bonet kereta ku sarat dengan hadiah pemberian kedua ibu bapa ku. Aku merasa bersyukur kerana kedua ibu bapaku memahami isi hati ku walau pun Normah seorang janda.

 

Esoknya aku mengemas kesemua barangbarang ku untuk berpindah ke rumah Normah. Di satu kawasan yang bersempadan dengan tanah Normah aku melihat beberapa orang sedang menebang pokok-pokok renek. Aku menghampiri mereka. Aku difahamkan yang seorang askar yang baru bersara bercadang untuk

 

mendirikan rumah dikawasan tersebut.

 

“Bagus juga,” bisik hati kecil ku, sekurang-kurangnya ada juga jiran.

 

Selesai makan malam Aku berihat di ruang tamu sambil menonton T.V. Belum pun habis sebatang rokok, Normah datang dan duduk di sebelah kanan ku sambil bersuara, “Kasihan abang kurang dapat melakukan apa yang abang suka kerana ada Alif.”

 

Sebelum sempat aku menjawab Normah berkata lagi, “Itulah abang hendak sanggat berkahwin dengan janda beranak satu.”

 

Melihat yang aku diam saja Normah mengusik lagi dengan berkata, “Marah ke?”

 

“Nanti bila Arif sudah tidur tahulah,” aku bersuara sambil mencubit manja peha Normah yang berisi.

 

Normah melihat jam didinding sambil bersuara, “Arif mari masuk tidur.”

 

Arif yang sedang baring di depan T.V bangun untuk mendapatkan ibunya. Sebelum berlalu Arif bersuara dengan nada pelatnya, “selamat malam Uncle”.

 

“Arif jangan panggil Uncle tetapi ayah,” aku memarahinya diikuti oleh Normah yang menyuruh dia menanggil aku ayah.

 

Sekali lagi Arif bersuara dengan nada pelatnya, “selamat malam Ayah.”

 

“Selamat malam,” balas ku.

 

Lama juga aku menonton T.V seorang diri sebelum Normah keluar dengan mengenakan nitegaun nipis yang baru aku belikan tanpa memakai bra dan seluar dalam dengan bau yang harum. Sepasang buah dada yang subur berserta dengan mini garden yang baru aku trim lalang-lalang hitamnya halus yang tumbuh di persekitarannya boleh dilihat balam-balam di sebalik nitegaun yang dipakainya.

 

“Wah cantiknya isteri abang,” aku bersuara sambil menarik tangannya untuk duduk disebelah ku.

 

Belum pun apa-apa adik ku sudah mula hendak mengeras.

 

“Kini Arif sudah tidur abang buatlah apa yang abang suka keatas diri isteri abang ini,” Normah bersuara semasa aku sedang mengentel-gentel puting teteknya.

 

Posted by kisahbenar at 18:32

 

Email This

 

BlogThis!

 

Share to Twitter

 

Share to Facebook

 

Labels: hujan, reda

 

2 comments:

 

Jalil Amin20 November 2012 09:42

 

This comment has been removed by the author.

 

Reply

 

drmandangmichael@gmail.com13 December 2012 07:49

 

Sesungguhnya, semua ini telah kuperhatikan, semua ini telah kuperiksa, yakni bahwa orang-orang yang benar dan orang-orang yang berhikmat dan perbuatan-perbuatan mereka, baik kasih maupun kebencian, ada di tangan Allah; manusia tidak mengetahui apapun yang dihadapinya.

 

Segala sesuatu sama bagi sekalian; nasib orang sama: baik orang yang benar maupun orang yang fasik, orang yang baik maupun orang yang jahat, orang yang tahir maupun orang yang najis, orang yang mempersembahkan korban maupun yang tidak mempersembahkan korban. Sebagaimana orang yang baik, begitu pula orang yang berdosa; sebagaimana orang yang bersumpah, begitu pula orang yang takut untuk bersumpah.

 

Inilah yang celaka dalam segala sesuatu yang terjadi di bawah matahari; nasib semua orang sama. Hati anak-anak manusiapun penuh dengan kejahatan, dan kebebalan ada dalam hati mereka seumur hidup, dan kemudian mereka menuju alam orang mati.

 

Tetapi siapa yang termasuk orang hidup mempunyai harapan, karena anjing yang hidup lebih baik dari pada singa yang mati.

 

Karena orang-orang yang hidup tahu bahwa mereka akan mati, tetapi orang yang mati tak tahu apa-apa, tak ada upah lagi bagi mereka, bahkan kenangan kepada mereka sudah lenyap.

 

Baik kasih mereka, maupun kebencian dan kecemburuan mereka sudah lama hilang, dan untuk selama-lamanya tak ada lagi bahagian mereka dalam segala sesuatu yang terjadi di bawah matahari.

 

Mari, makanlah rotimu dengan sukaria, dan minumlah anggurmu dengan hati yang senang, karena Allah sudah lama berkenan akan perbuatanmu.

 

Biarlah selalu putih pakaianmu dan jangan tidak ada minyak di atas kepalamu.

 

Nikmatilah hidup dengan isteri yang kaukasihi seumur hidupmu yang sia-sia, yang dikaruniakan TUHAN kepadamu di bawah matahari, karena itulah bahagianmu dalam hidup dan dalam usaha yang engkau lakukan dengan jerih payah di bawah matahari.

 

Segala sesuatu yang dijumpai tanganmu untuk dikerjakan, kerjakanlah itu sekuat tenaga, karena tak ada pekerjaan, pertimbangan, pengetahuan dan hikmat dalam dunia orang mati, ke mana engkau akan pergi.

 

Lagi aku melihat di bawah matahari bahwa kemenangan perlombaan bukan untuk yang cepat, dan keunggulan perjuangan bukan untuk yang kuat, juga roti bukan untuk yang berhikmat, kekayaan bukan untuk yang cerdas, dan karunia bukan untuk yang cerdik cendekia, karena waktu dan nasib dialami mereka semua.

 

Karena manusia tidak mengetahui waktunya. Seperti ikan yang tertangkap dalam jala yang mencelakakan, dan seperti burung yang tertangkap dalam jerat, begitulah anak-anak manusia terjerat pada waktu yang malang, kalau hal itu menimpa mereka secara tiba-tiba.